Vælg de rette gardiner til dit hjem

Skal du have nye gardiner? Gardiner er ikke kun med til at skærme for sol, og nysgerrige forbipasserende, det kan også være med til at skabe et moderne, personlig og farverigt hjem. I dag findes der masser af forskellige gardiner, og det gælder derfor om at finde de gardiner, som passer perfekt til dit hjem.

Hvorfor skal jeg have gardiner?

Gardiner kan være med til at gøre din bolig mere personlig, samt at skabe en helt speciel stemning. Du kan have elegante gardiner, farverige gardiner eller helt diskrete gardiner. Udvalget er stort, og det er helt op til dig, hvilke gardiner du ønsker at pryde din bolig med. På Gardinunivers.dk finder du de gardiner som passer til din bolig.

Gardiner er ikke kun for at give boligen særpræg, de har også en praktisk funktion. Om sommeren, kan gardinerne være med til at mørklægge dit soveværelse inden sovetid, mens de om vinteren kan fungere som afskærmning for naboer og folk udenfor. Det er altid rart at kunne lukke verden ude, en gang i mellem. Gardiner kan også være praktiske, hvis du arbejder hjemmefra, da det kan være udfordrende at se skærmen, hvis solen lyser op hjemmekontoret.

Hvilke gardiner skal jeg vælge?

Inden du vælger hvilke gardiner du ønsker at købe, så skal du kigge nærmere på, hvad slags behov du har. Er det mest for at afskærme? Eller er det for at give et rum nyt liv? Du skal også overveje om du ønsker at få skræddersyet gardiner, eller om det er nok at købe færdigsyet løsninger.  Der findes flere forskellige typer af gardiner. Plissegardiner er et populært valg, da de kan monteres sådan at de kan skubbes op og ned. Specielt børnefamilierne er glade for mørklægningsgardiner, da dette kan hjælpe med at får de mindste til at sove på sommertid.

Rullegardinerne er fortsat en af de mest populære gardiner på markedet. Og det er denne form for gardin du skal vælge, hvis du ønsker at gardinet skal være med til at sætte farve på dit hjem. Rullegardinet findes nemlig i alle mulige varianter, mønstre og farver. Du kan selvfølgelig også vælge et stofgardin, mange vælger gulvlange stofgardiner, da disse giver et elegant, og flot udtryk til rummet.

Nogen vælger også at montere persienner i stedet for klassiske gardiner. Der findes fine persienner i træ, som er med til at give hjemmekontoret et flot, moderne udtryk.