Sikkerhed på pisterne deler vandene

På internettet debatteres der flittigt om alt mellem himmel og jord, og en af de ting, der til stadighed kan skabe debat er hvorvidt der skal indføres flere færdselsregler på pisterne på skisportsstederne. Mange skiløbere kører hasarderet og sætter dermed andre menneskers liv på spil. Der er da også hvert år i sæsonen mange, der må køres med “bananen” til sygehuset på grund af skader under skiløbet. 

Dårlig opførsel i trafikken har i mange år været et problem på vejene, hvor flere og flere oplever aggressiv adfærd fra andre trafikanter med råb af ukvemsord og fuckfingre, og tendensen ses altså også på skibakkerne. 

Hvad med dig selv 

Når man skal afsted på skiferie, kan det derfor være værd at tænke over, hvordan man selv opfører sig, og om man kan tage bare en lille smule mere hensyn til de andre, der også er kommet for at løbe på ski og have de sjovt med venner eller familie. 

Der er dog også andre ting, man skal tænke over, inden man drager mod alperne eller fjeldene, for eksempel hvor man skal købe sine skihandsker, hvis man mangler et par nye.  Handsker kan man ikke undvære, når man løber på ski, for oppe på pisterne kan det være bidende koldt, og man kan i værste fald risikere at få forfrysninger, hvis man ikke sørger for at beskytte sine hænder med et par gode handsker. 

De flinke nordmænd 

Selvom debatten om sikkerhed på pisterne raser, er det dog et fåtal af steder, hvor det er et stort problem, og de fleste steder formår skituristerne altså at tage så meget hensyn til hinanden, at der ikke sker ulykker og alle således kan få en god oplevelse med at være på skiferie. Særligt i Norge er folk meget venlige og ikke mindst rutinerede i snelandskabet.