Guide: Brug din bærbare computer til at finde nye karriemuligheder

Der kan være mange grunde til at du søger nye karriereveje. Måske er du blevet afskediget fra et job, på grund af nedskæring. Det kan også være fordi du lige er kommet ud af et tidsbegrænset vikariat. Eller måske, er du blot på jagt efter nye og spændende udfordringer indenfor arbejdslivet. Lige meget, hvad grunden er til din søgen efter nyt, så findes muligheder særligt online. Og netop derfor er det relevant at have en bærbar. Læs med her.

En verden at networking

Du kender måske allerede på forhånd de mange jobsøgningsmaskiner online. Der findes rigtigt mange af dem, som bliver benyttet i Danmark eksempelvis. Men vidste du, at der også findes internationale netværk, hvor du kan søge på forskellige jobs. Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal lede, men derfor bør man ikke give op. Når man skal søge nyt arbejde, så gælder det om at være kreativt. Ikke kun i sine ansøgninger og CV, men også i sin søgen online.

Måske har du nogle særlige skills, som der kunne være behov for hos en udenlandsk arbejdsgiver. Ellers måske var det noget at blive ansat af et dansk firma, hvor arbejdspladsen faktisk er i udlandet. Mulighederne er der, det handler bare om at finde dem. De sociale netværks er også et godt sted at finde arbejdsmuligheder, som man måske ikke lige finder på normale søgemaskiner indenfor job.

Derfor bør du være medlem af en a-kasse

Hvis man pludselig står som arbejdsløs, er en a-kasse en stor tryghed. Måske er du allerede medlem af en, hvilket er fordelagtigt for din situation. Er du ikke allerede medlem, kan det være en stor fordel at melde dig ind, i hvert fald for fremtidens skyld. Der kan ligesom nu, ske en situation i fremtiden, hvor man kan ende som arbejdsløs, og derfor det være en fordel at være medlem af en a-kasse.

Der findes en del forskellige a-kasser i Danmark, og det kan derfor være en god idé at veje fordele og ulemper op. Nogle a-kasser specialiserer sig mere indenfor et bestemt område eksempelvis. For nogle giver det mening at være medlem af både en a-kasse, samt en fagforening.

Når man er medlem af en a-kasse og skal søge om dagpenge, så er der love og regler som skal følges. Dem kan du læse mere om for den valgte a-kasse som du påtænker at blive medlem af eller skifte over til.