Disse områder deler vandene i debatten

Overalt på nettet og i aviserne debatteres der på livet løs, og mange vil gerne give deres besyv med i samfundsaktuelle forhold. Her ser vi på tre områder, der i høj grad deler vandene, så læs med og se, om de også får dit blod i kog. 

Med opfindelsen og udviklingen af internettet er mulighederne for at deltage i debatten nærmest uanede, og mange holder sig da heller ikke tilbage. De fleste forstår at holde en god tone, mens nogle dog lader sig rive med af deres temperament og glemmer, at der sidder en person i den anden ende, som kan blive såret over hårde ord. 

iPhone vs. android 

En klassiker, der nok vil blive ved med at dele vandene, er hvorvidt en iPhone eller en Android er den bedste mobiltelefon. Selvom iPhonen er utroligt populær, er der dog også mange, der sværger til Android og ikke kunne drømme om at købe andet. Derfor er det da også en Android VPN, de går efter, når der skal surfes med høj sikkerhed fra telefonen. 

El eller benzin på bilen 

Et andet område, som de senere år også er blevet diskuteret meget, er om man skal købe en elbil, en benzin- eller dieselbil eller om man skal vælge en af de såkaldte hybridbiler. En hybridbil er en bil, som veksler mellem el og benzin, og som mange anser for at være mere miljøvenlig end en bil, der udelukkende kører på fossile brændstoffer.  

Nyere forskning har vist, at den miljømæssige gevinst ved en hybridbil er til at overse. Selv om elbilen også har sine begrænsinger på dette område, i og med at der skal produceres el til at drive den, er den dog langt at foretrække fremfor en benzinbil. Det er dog ikke alle, der endnu er overbevist om dette. 

Tager du stikket? 

Med Coronapandemiens indtog, og ikke mindst vaccinernes, er det blevet et stærkt debatteret, og meget følsomt, emne, om man skal lade sig vaccinere eller ej. Langt de fleste bakker op om vaccinerne og at få bugt med denne pandemi som hele verden er ramt af. Det gælder dog ikke alle, og særligt vaccineskeptikerne føler meget stærkt for deres synspunkter, selvom de udgør en meget lille klub og ofte udgøres af den mindst uddannede del af befolkningen.  

Alligevel mener mange af dem altså alligevel, at de er ved mere end alverdens epidemiologer, professorer og forskere, og dette kan altså være en sprængfarlig debat at begive sig ud i. Fordi skeptikerne af mange anses for at være såkaldte sølvpapirshatte, holder mange af dem lav profil, men nogle kan altså ikke holde på vreden over uretfærdigheden i at skulle gå med mundbind og ikke at kunne gå på restaurant uden at skulle vise coronapas.