Derfor skal du bruge en peeling og fjerne død hud regelmæssigt

Peelings er de nemmeste og mest funktionelle dybderenseprodukter man kan bruge derhjemme. Logikken her er baseret på at fjerne det døde lag fra huden. Hudlagene regeneres indefra og ud, og akkumuleres i gennemsnit hver 28. dag i det øverste lag af huden som et dødt lag.

Men hvorfor er det nødvendigt at fjerne død hud, og hvad sker der, hvis vi ikke fjerner dette lag fra huden? Hvis vi ikke fjerner de døde hudceller, giver det typisk anledning til at:

  • Hudens farve ændrer sig, bliver mat og får et livløst udseende
  • Linjer, især ansigtsudtryk, bliver mere udtalte
  • Huden bliver tykkere og usund
  • Akne-ar bliver mere tydelige og pletter øges
  • Dine porer forstørres og fyldes med urenheder
  • Sorte pletter øges ligeledes
  • Hudoverfladen får en ujævn tone
  • Din dags- og nattecreme virker ikke nær så effektiv, da den ikke kan trænge ind i din hud optimalt

For at forhindre at disse ting opstår bør du udføre en peeling og fjerne de døde hudceller derhjemme. Det anbefales at påføre en peeling mindst én gang om ugen, afhængig af hudtype.

Når det kommer til hjemmepeeling, findes der et hav af valgmuligheder på markedet og i enhver prisklasse, så alle kan være med. Det handler blot om at finde det produkt, der passer bedst til din hud og dine behov. 

Når det er sagt, er det en god idé at supplere hjemmepeelingen med en professionel dybderensning af din hud to til tre gange om året. Og du kan måske allerede nikke genkendende til mindst tre af de ovenstående punkter. I så fald er det på tide at få professionel hudpleje.

Hvad er professionel hudpleje?

Under en professionel hudpleje, fx hos Contourklinikken, renses din hud med en peeling, der er skræddersyet til din hud. Normalt opnås der et forfriskende resultat allerede efter første behandling, men hvis du ikke har udført hjemmepeeling regelmæssigt og heller ingen professionel hudpleje har fået i lang tid, vil du muligvis have brug for to til tre sessioner, og du vil se, at din hudfarve vender tilbage til normal inden for kort tid.

Det eneste du skal være opmærksom på i forbindelse med rensning af død hud derhjemme, er at vælge den passende peeling til din hud (dette kan du blandt andet gøre ved at opsøge dit lokale apotek) og påføre den som anbefalet.

Hos Contour er du altid i gode hænder. Skønhedsklinikken er eksperter inden for hudpleje og foretager bl.a. filler i København og meget andet.