Sådan slapper du bedre af med yoga

Yoga har igennem de seneste tusinde år været en fast del af Østens filosofi og livsstil. Og dette med god grund. Yoga har utallige fordele, både fysisk og mentalt, og kan blandt meget andet hjælpe dig med at finde ro i dig selv, så du er bedre til stede og fokuseret.

Giver dig ro i sindet

Yoga dæmper sindets udsving. Med andre ord bremser det de mentale sløjfer af frustration, fortrydelse, vrede, frygt og lyst, der kan forårsage stress. Og da stress er impliceret i så mange sundhedsmæssige problemer – fra migræne og søvnløshed til lupus, MS, eksem, forhøjet blodtryk og hjerteanfald – hvis du lærer at stille dit sind, vil du sandsynligvis leve længere og sundere.

Øger dit selvværd

Mange af os lider af kronisk lavt selvværd. Hvis du håndterer dette negativt – tager stoffer, overspiser, arbejder for hårdt, sover rundt – kan du komme til at betale prisen for et dårligere helbred fysisk, mentalt og åndeligt. Hvis du tager en positiv tilgang og praktiserer yoga, vil du fornemme, først i korte glimt og senere i mere vedvarende synspunkter, at du er umagen værd, eller, som yogisk filosofi lærer, at du er en manifestation af det Guddommelige.

Hvis du træner yoga regelmæssigt og har en intention om selvundersøgelse og forbedring – ikke kun som en erstatning for en aerobic klasse – kan du få adgang til en anden side af dig selv. Du vil opleve følelser af taknemmelighed, empati og tilgivelse samt en følelse af, at du er en del af noget større. Mens bedre sundhed ikke er målet for spiritualitet, er det ofte et biprodukt, som dokumenteret af gentagne videnskabelige undersøgelser.

Savner du inspiration til din yogaklasse? Så kan du på Yogamaatte.dk finde dit nye yogatøj og en lækker yogamåtte fra Adidas.

Letter din smerte

Yoga kan lette din smerte. Ifølge flere undersøgelser, asana, meditation eller en kombination af de to, reduceret smerte hos mennesker med gigt, rygsmerter, fibromyalgi, karpaltunnelsyndrom og andre kroniske tilstande. Når du lindrer dine smerter, forbedres dit humør, du er mere tilbøjelig til at være aktiv, og du har ikke brug for så meget medicin.

Giver dig indre styrke

Yoga kan hjælpe dig med at foretage ændringer i dit liv. Faktisk kan det være dens største styrke. Tapas, sanskritordet for “varme”, er ilden, den disciplin, der brænder yogapraksis, og som regelmæssig praksis opbygger. De tapas, du udvikler, kan udvides til resten af dit liv for at overvinde inerti og ændre dysfunktionelle vaner. Du kan opleve, at uden at gøre en særlig indsats for at ændre tingene, begynder du at spise bedre, udøve mere eller endelig holde op med at ryge efter mange års mislykkede forsøg.