Hvornår må jeg selv udføre el-opgaver i hjemmet?

Har du styr på, hvad det er for nogle el-opgaver, du selv må lave i hjemmet, og hvornår det er meningen, at du skal ringe efter en autoriseret elektriker? Ellers kan du læse mere om det i denne artikel. Så kaster du dig heller ikke ud i arbejde, der kan være farligt.

Hvis der skal laves nye el-installationer i hjemmet

… Så kræver det, at der kommer en autoriseret elektriker og før det for dig. Det kan være smart at finde en elektriker i området, hvor du bor. Så skal du også betale mindre for deres transport. Mangler du f.eks. en elektriker Gentofte hvor du bor? Der findes elektrikere i alle landets byer, så du kan sagtens finde en elektriker i Gentofte til at hjælpe dig med de nye el-installationer.

Hvis der skal laves grundlæggende el

… Så er det også vigtigt, at du ringer efter en autoriseret elektriker til at hjælpe med opgaven. Det kan også være, hvis der er noget grundlæggende el, der skal laves om, fordi det ikke fungerer tilstrækkeligt. I begge tilfælde er det vigtigt, at du ringer efter en autoriseret elektriker.

Andet el, der skal laves

Men udover de to ovenstående former for el-installationer, kan du godt kaste dig ud i el-opgaver i hjemmet, antaget at det er noget, som du har forstand på. Det er klart, at man aldrig bør kaste sig ud i at ”lege” med elektricitet, hvis man ikke ved, hvordan man skal gøre. Det er ikke uden grund, at der er lavet så ”strenge” regler på området.

Hvad kan der ske, hvis jeg selv udfører mine el-opgaver?

Udfører du selv dine el-opgaver uden at have forstand på det, kan du komme slemt til skade. Du kan få en række af forskellige personskader, hvis du får stød. Derudover kan det også være, at du kommer til at lave en fejl i din el-installation, så du gør dit hjem særligt brandfarligt, selvom det langt fra har været din hensigt. Det er altså af sikkerhedsmæssige årsager, at man skal være forsigtig, når man roder med el. Mangler du en god elektriker i Gentofte eller andre steder?